Hemsida till fotograf Den blinde Excellensen

Hemsida till fotograf Michael Odevall

Michael Odevall är fotograf som tar foton åt det mer konstnärliga hållet. Han erbjuder porträtt, event, mode och reportagefoton.

Hemsida till fotograf Odevall

Teckensnittet på hemsidan

För Michael var det viktigt att hemsidan hade fonten Apple Chancery. Då fick vi ett litet bekymmer eftersom det inte är en font som alla har installerat på sin dator. Hemsidan kommer därför att se annorlunda ut beroende på om du har just det teckensnittet eller inte. Det första jag fick göra var att skriva om mallfilen och lägga in att Apple Chancery skulle användas…men det räcker ju inte ifall användaren inte har det teckensittet, så jag fick söka efter liknande teckensnitt som man skulle kunna ha istället och skriva in dem i mallfilen också. Men företagsnamnet ville jag verkligen säkra att det blev rätt även om man inte har rätt font på sin dator. Så jag gjorde därför en logotyp till Michael. Så nu är det bara rubrikerna på sidan som kan se lite annorlunda ut och det är ju inte hela världen tycker jag.

Bilden var åt fel håll

Ett av problemen som uppstod var att huvudbilden var stående format på och Michael satt i högra hörnet. Alltså var både han och bilden fel. Det var viktigt att han var i vänster hörn eftersom just det här temat tar vänster hörn av huvudbilden när skärmen blir smalare. Det är ju snyggt om man kan se honom liksom. Så jag spegelände fotot. Eftersom jag ville ha det i liggande format så kopierade jag den fria delen av bakgrunden som är framför Michael och klistrade in den och drog ut den över resten av området. Sedan behövde bara skarven mellan dem fixas till lite så den inte syntes.

Accentfärgen som vi använder på sidan hämtade jag från Michaels halsduk, jag tyckte det blev en snygg matchning på hemsidan.

Vill du ha hjälp med din hemsida? Kontakta mig gärna så diskuterar vi hur du vill att din sida ska se ut!

Dela gärna sidan!