Design av kartong

Design av kartong till Equippo Lab

Det här var ett roligt och annorlunda uppdrag. Jag har jobbat mycket med trycksaker, men aldrig gjort någon design av kartong tidigare. Equippo Lab är ett lab, precis som namnet antyder. En av deras tjänster är att erbjuda maskkontroll för hästar.

Design av kartong
Design av kartong

Design av kartonger för maskkontroll

Designen på kartongen gjorde jag med utgångspunkt från en bild med hästar som de gillade. Det visade sig att bakgrunden blev för ljus att lägga deras logga på. Därför la jag också in den här porten i vänsterkant. Med den som bakgrund går det lätt att läsa texten och logotypen syns ordentligt.

När det här området var nytt för mig så började jag med att kontakta tryckeriet och fråga hur man gör. Att göra en design för en kartong går till så att man får en pdf med kartongens ytterkanter och vikningar uppritade. På pdfen fanns även markeringar för åt vilket håll man skulle vända texterna. Något som faktiskt inte var helt uppenbart att gissa sig till.

Eftersom det var första gången jag åtog mig ett sådant jobb gav jag dem lite rabatt på jobbet. Att göra designa kartonger tyckte jag var riktigt kul och det är ett jobb jag gärna åtar mig igen!

Vill du ha hjälp med design av kartong, trycksak eller annat kontakta mig gärna!

Dela gärna sidan!