Hemsida till webbdesigner

Hemsida till webbdesigner

Hemsida till webbdesigner Hjälp med hemsidan. Självklart har jag gjort även min egen hemsida. En hemsida till en webbdesigner måste vara snygg och fantastisk på alla sätt. Därför är min egen hemsida den svåraste jag har gjort. (Hemsidan ser idag lite annorlunda ut, eftersom jag bytt tema igen)

Hemsida till webbdesigner Hjälp med hemsidan

Eftersom jag är webbdesigner så inser jag ju att min hemsida behöver vara en snygg hemsida. Något som lockar kunder att köpa hemsida av mig. Den ska vara både ett arbetsprov och innehålla information om hemsidor. En hemsida till webbdesigner behöver dessutom följa trender och få en ny layout regelbundet. Jag köper gärna teman från Lovely Confetti, det har jag även gjort med det här temat. Det jag gillade med temat var dels portfolion och att startsidan hade så många möjligheter. Jag tycker även att kontaktfliken högst upp till vänster är väldigt snygg. I sidfoten finns det ett formulär som kan användas för prenumeration på nyhetsbrev. Tyvärr hinner jag inte med att göra nyhetsbrev, så jag använder det fältet för kontakt också.
På de viktigaste sidorna på hemsidan har jag jobbat lite mer med bilderna.

Den här hemsidan har jag nog lagt ner ca 1000 timmar på för att få den i det här skicket som den är idag. Det som gjort att Hjälp med hemsidans webbsida tagit lång tid är att jag lagt upp alla jobb i portfolion, första sidan har krävt mycket arbete, jag har jobbat mycket med sökmotoroptimeringen och jag har lagt tid på att få sidan att ladda riktigt snabbt. Att en hemsida laddar snabbt är viktigt eftersom Google rankar den högre om den är snabbare. För att snabba upp hemsidan finns det olika plugins man kan använda sig av. Man kan optimera bilderna. Cashlagra hemsidan. Göra CSS filer och script minifierade. Vill du själv börja optimera din hemsida rekommenderar jag att du ska skaffa en backup på din hemsida. När jag själv har ändrat inställningarna för att ladda vissa saker senare under inläsningen har min hemsida slutat fungera. Då har backupen varit bra att ha. Jag har valt att betala extra för att ha automatisk backup varje dygn hos one.com. Jag tycker det är värt de extra kronorna varje månad för att jag alltid ska vara garanterad att snabbt kunna återläsa om något går fel.

På hemsidan informerar jag om min tjänst ”Hjälp med hemsidan” och vilka priser jag håller. Jag erbjuder även utbildningar, sökmotoroptimering, säljer öletiketter och hjälper till med logotyper och trycksaker.

Logotyp till webbyrå

Logotyp till webbyrå – min egen webbyrå – det finns nog inget som är så svårt som att göra sin egen logga.

Snygg logotyp till webbdesigner Hjälp med hemsidan

Galleri med snygga logotyper. Design av snygga logotyper för företag Design av Hjälp med hemsidan i Stockholm och Åkersberga

En logotyp till webbyrå måste vara snygg, säljande, unik och fantastisk

En logotyp till en webbyrå, som även erbjuder kunder att göra loggor behöver ju vara extra snygg, fantastiks och säljande. Det är svårt att göra en sådan logga till sig själv. Jag tror det är där jag ofta fastnar. Jag försöker göra den perfekta loggan. Jag har gjort många olika loggor till min hemsida under tidens gång. När jag bytt layout på hemsidan har jag gjort en ny logotyp också. Men när det gäller mina egna saker är det svårt att släppa dem och bara återgå till de mer inkomstbringande jobben istället. Jag fastnar gärna och sitter och petar i all oändlighet. Och ärligt talat tror jag inte de blir ett dugg bättre för det.

När jag gjorde loggan ville jag gärna ha ett snirkligt, lite feminint teckensnitt. Jag tyckte det var svårt att hitta ett där man fortfarande kunde läsa vad som stod. Men så hittade jag det här teckensnittet, som är fullt läsbart. Sedan behövde jag ytterligare ett teckensnitt som var lite mer strikt eftersom jag inte ville ha hela loggan i snirkligt. Dessutom tycker jag det blir väldigt snyggt att kombinera två teckensnitt av olika typer på det här sättet. Detta har jag också varierat i hur många kombinationer som helst och testat med olika fonter, versaler respektive gemener osv. För min egen hemsida tycker jag det är kul att ha två olika logotyper. En stor och en lite mindre rund logo. Den större tycker jag passar bättre i sidhuvud, både på hemsidan och på olika dokument jag gör. Den runda loggan har jag lagt i sidfoten.

Egna visitkort

Snygga visitkort design

Mina egna visitkort och hemsidor är alltid de som är svårast att göra. Jag vill både hemsidan och visitkorten ska vara supersnygga och väcka uppmärksamhet genom sin annorlunda och snygga design.

Mina egna visitkort

När jag gör mina egna visitkort vill jag gärna att de ska matcha hur min hemsida ser ut. De behöver förstås innehålla all relevant information så som telefonnummer, hemsida, mailadress osv. Den här gången valde jag att inte ta med min logga, utan skriva HJÄLP MED HEMSIDAN i text bara och använda samma teckensnitt som jag har i logotypen, fast på mitt namn.
När man gör trycksaker och hemsidor är det bra att hålla nere antalet teckensnitt. Om jag hade lagt in loggan hade jag behövt göra mitt namn i samma font som den övriga texten. Det är en svår avvägning och att göra sitt eget material är svårast av allt tycker jag. Till slut är jag tvungen att släppa det ifrån mig och besluta att det faktiskt är tillräckligt bra.

Bilden på visitkortet

För att den som får mitt visitkort snabbt ska se vad jag arbetar med la jag även in en bild med PC/laptop/padda/telefon. Jag hoppas att det blir tydligare att jag arbetar med hemsidor när jag tog med alla fyra enheterna.
På tidigare visitkort har jag haft med ett foto på mig själv och det har varit uppskattat eftersom det inte alltid är lätt att minnas hur en människa ser ut. Men så blev det inte den här gången. Valet stod mellan mig och datorerna.
Var det dumt att ta bort fotot på mig själv? Hur tycker du att ett bra visitkort ska se ut?

Vill du ha hjälp att ta fram egna visitkort

Om du behöver visitkort hjälper jag dig gärna att ta fram egna visitkort. Visst finns det många gratissajter ute på nätet där du kan använda mallar för att göra visitkort. Men ett personligt visitkort brukar vara mycket trevligare att lämna över till kunden. Skulle inte du vilja ha ett visitkort som matchar din hemsida och som har din logga på? Kontakta mig gärna så tar jag fram ett visitkort till dig!

Skills

Dela gärna sidan!