Hemsida till städfirmaMarleen Engs Städkraft har ny hemsida

Marleen Eng driver ett städföretag och behövde en hemsida för att synas på nätet. Det här är ett uppdrag som jag gjort tillsammans med Anna Hellqvist Midian.se där hon har skrivit texterna och jag har designat hemsidan.

Marleen ville ha en enkel hemsida, men gav mig fria hände i övrigt. Det här med enkel hemsida kan ju förstås variera från person till person vad man tycker är enkelt. Men jag letade efter en layout med mycket vitt. Vitt förmedlar ju känslan av renhet. Jag testade några olika layouter, men föll för den här.

När någon beställer en ”enkel” hemsida försöker jag också att välja en layout som är enkel att arbeta med för något som aldrig arbetat med WordPress tidigare. Den här sidan är även enkel att använda och Marleen kommer inte få några svårigheter att ta över hemsidan själv.

Logotyp till städföretag städkraft

När jag gör hemsidor försöker jag hitta gratis bilder, det försökte jag även till Städkraft. Men överst på pixabay, där jag letar gratis bilder brukar de visa reklam för bilder som man kan köpa. Jag hittade inte så många bra gratis bilder och den här blev jag väldigt förtjust i. Så jag frågade Marleen om vi inte kunde köpa in den, något som hon gick med på. Som en extra bonus så matchar det gula i bilden även menytexten. Så jag tycker den här bilden blev helt rätt för hennes hemsida.

När man gör hemsidor behöver man ju inte ha någon logga. Företagsnamnet skrivs då ut i text. Men här gjorde jag även en logotyp.

Det är egentligen inte så mycket att berätta om den här hemsidan. Det var ett roligt jobb och jag känner mig själv väldigt nöjd med sidan. Den fina bilden på första sidan, loggan och färgen på menyn tycker jag blev en väldigt fin kombination.

Besök gärna hemsidan!

Ta mig dit!

Dela gärna sidan!