Hemsida till osteopat Norrmalm

Norrmalms Osteopati

Silvio Cannava driver Norrmalms Osteopati och har du problem med rygg, axlar, höfter, knän, magen huvudvärk eller liknande kan du vända dig till honom för att få hjälp.

Hemsidan till osteopat

När jag gjorde den här hemsidan ville de ha en lugn, harmonisk sida med en känsla av natur.

För att åstadkomma det valde jag ett tema som var väldigt vitt från början, Minimal Portfolio.

Ibland brukar jag ge kunden något lite extra och Norrmalms Osteopati fick en enkel logga som jag gjorde i Photoshop. Den var bara text med två löv på. Men jag tyckte den passade in för att ge hemsidan den där naturkänslan som de ville ha. Jag tog en av de gröna nyanser som finns i bilden på första sidan till löven. Jag testade också att ha gröna rubriker, men jag tyckte det blev lite mycket grönt.

Svårigheter med hemsidan till Norrmalms Osteopati

När jag skulle göra hemsidan fick jag ett antal skisser att jobba efter. Problemet var bara att de alla hade olika sidokolumner. Men jag hittade ett plugin (Widget Context) där man kunde välja vilken sida en viss widget skulle visas på. På så sätt löste jag det problemet.

Jag la t.ex. in löven från loggan på några sidor som såg lite trista ut i övrigt eftersom de saknade bilder.

Bild till Facebook

Till Norrmalms Osteopati gjorde jag även en omslagsbild till deras Facebook-sida. Till den använde jag loggan och en bild från hemsidan

Norrmalms Osteopati Omslagsbild till Facebook

Logotyp till Osteopat

vektoriserad logotyp till osteopat

Vektoriserad logotyp

Den första loggan jag gjorde i Photoshop till Norrmalms Osteopati funkade bra på hemsidan och att lägga in i Worddokument och så. Löven var en bild liksom. Men som du säkert vet går det inte att dra en bild till hur stor storlek som helst, då blir den grynig eller pixlig.

De ville även använda loggan för tryck, så jag fick ytterligare ett uppdrag av dem: att göra en vektoriserad logga. Det innebär att loggan inte längre består av pixlar utan är uppbyggda av punkter. Om du tittar på bilden här intill så är det pyttesmå prickar i kanten som visar hur banan går.

Vitsen med att ha det så är att man kan dra upp logotypen i storlek utan att den blir pixlig. Det tar lite längre tid att göra än när den är en bild i Photoshop. När jag gör loggor levererar jag dem i lite olika format .ai (som är illustrator filen) .jpg och .png. De två sistnämnda gjorde jag i stora format till Norrmalms Osteopati eftersom de redan hade en liten logotyp på hemsidan. Det är heller ingen vits med att lägga upp en onödigt stor fil på hemsidan, det tar bara längre tid att ladda sidan då. Men i andra sammanhang kan det vara bra att ha det som en större fil.

Ostiopat logotyp

Ostiopat logotyp

Besök gärna hemsidan!

Ta mig dit!

Dela gärna sidan!