Hemsida till djurklinik i Härryda

Hemsida till djurklinik i HärrydaHärryda djurklinik

Härryda djurklinik erbjuder behandlingar och vård för både smådjur och hästar. De drog igång sin verksamhet 2003 och erbjuder förutom djurvård även försäljning av djurfoder.

Hemsida till djurklinik

Härryda djurklinik har ny hemsida. Utgångspunkten när jag gjorde den här hemsidan var att de skulle ha en film överst på sidan och menyn skulle inte ha någon bakgrund.

Jag lyckades hitta ett tema som uppfyllde de villkoren, Colibri WP. Där är menybakgrunden osynlig till att börja med och när man scrollar ner på sidan blir menyn vit. Om man ska kunna se menyn kan den ju inte fortsätta att vara osynlig längre ner på sidan.

I Colibri WP gick det också att ha filmsekvensen överst och utsträckt över hela sidan.

Bilder till hemsidan

Djurkliniken hade själva lite bilder som jag blandade med gratis bilder från Pixabay. Bilderna jag fick var i lite olika format. Det blev ett problem på sidan för tandvård där jag lagt flera bilder i rad. För att få bildraden jämn och fin beskar jag bilderna till samma storlek innan jag laddade upp den till WordPress.

Vi valde lite varierade bilder på djur, både små och stora för att illustrera att de hjälper både hästar och mindre djur.

Jag fick bilder på deras interiör. Om jag hade fått bestämma hade vi även tagit med bilder som visar hur de arbetar med något djur. Att ha egna bilder gör hemsidan mer personlig tycker jag.

För att kunderna ska hitta la jag också in en bild från Google maps.

Problem som uppstått

När man installerar ett gratis tema brukar man inte själv kunna styra vilken text som ska visas i sidfoten. Det brukar alltid stå vem som gjort temat där, det har du säkert lagt märke till. Det brukar vara lite knepigt att ändra det. Om man ska ändra i koden är det bra att göra ett barntema som man gör ändringarna på, för att de inte ska förloras vid uppdateringar. Men här lyckades jag faktiskt inte hitta vart koden för sidfoten skrevs. Men det löste jag med ett plugin som heter Insert Headers and Footers. Där kunde man skriva HTML och lägga in den nya sidfoten. Eftersom jag inte hittade koden för att ändra eller ta bort sidfoten så fick jag dölja den befintliga sidfoten mha css-kod.

Vill du ha hjälp med hemsidan? Kontakta mig gärna!

Dela gärna sidan!