Piko Förlag

Ny Hemsida för Piko Förlag – Ett Steg Framåt för Framtidens Bokutgivning

Piko Förlag, en spännande aktör inom egenutgivning av böcker, tog det strategiska beslutet att etablera en ny hemsida innan deras böcker fysiskt hade tryckts. Med en vision om att vara redo för försäljning från dag ett, satsade förlaget på en hemsida som skulle växa och utvecklas i takt med deras verksamhet.

När jag kom in i bilden hade de själva påbörjat en hemsida. Den var absolut inte ful på något sätt, men jag gissar att det kan ta tid att lära sig verktyget när man inte brukar jobba med hemsidor.

Hemsidan som piko förlag själva hade skapat

Hemsidan jag gjorde till piko förlag

Problemet med ännu ej utgivna titlar löstes genom att förbereda en digital plattform som kan anpassas snabbt när böckerna publiceras. Detta var ett klokt beslut, eftersom det kan ta tid för sökmotorer som Google att indexera nya webbplatser.

Vi valde WordPress som grund för den nya hemsidan på grund av dess flexibilitet och användarvänlighet. Inspirerad av en hemsida kunden uppskattade, skapades en design som inte bara speglar förlagets identitet utan också fungerar som en effektiv säljplattform. För att säkerställa webbplatsens säkerhet installerades även WordFence.

Ett särskilt önskemål från kunden var en smidig navigering mellan sidor, vilket löstes genom att införa navigationspilar på varje sida. Dessutom inrättades en karusell som visar de kommande böckerna, vilket var en designmässig utmaning men slutligen blev en attraktiv funktion på webbplatsen.

En annan designutmaning var att integrera förlagets logotyp på ett färgband under menyn, vilket gav sidan en distinkt och professionell look.

Trots en begränsad budget valdes en kostnadseffektiv lösning med ett enkelt kontaktformulär för beställningar, vilket undvek behovet av en fullständig webbshop. Denna pragmatiska approach möjliggjorde att vi kunde hålla nere projektets kostnader samtidigt som vi levererade en funktionell och estetiskt tilltalande hemsida.

Kunden uttryckte stor tillfredsställelse med det slutliga resultatet och belönade arbetet med högsta betyg på Google My Business, vilket bekräftar att vi lyckades möta deras förväntningar och behov.

Med den nya hemsidan har piko förlag en solid grund för att framgångsrikt lansera sina böcker och nå ut till en bredare läsekrets. Vi ser fram emot att se hur denna plattform bidrar till deras framgång i framtiden.

 

Besök gärna hemsidan!

Ta mig dit!

Dela gärna sidan!