Psykologtjänst i Skåne

Psykologtjänst i Skåne har ny hemsida

Psykologtjänst i Skåne finns i Lund närmare bestämt. De arbetar med att göra neuropsykiatriska utredningar på både barn och vuxna.
Hemsida till psykologtjänst i Skåne

Hemsida till psykologtjänst i Skåne

En neuropsykiatrisk undersökning kan användas både för att bekräfta eller utesluta neuropsykiatriska problem.

Det kan vara ett sätt att veta hur man ska gå vidare för att stödja individen. Det är speciellt viktigt för barn och ungdomar att göra en neuropsykiatrisk undersökning då det kan vara avgörande för framtida studier och för att skapa förståelse hos dem kring hur de själva fungerar. Psykologtjänst i Skåne erbjuder neuropsykiatrisk undersökning för både barn och vuxna.

Psykologtjänst drivs av två välrenommerade psykologer med många år i yrket. Om du vänder dig till dem så kommer de även att vid behov ta in andra yrkesgrupper som till exempel läkare.

Blankett för egen vårdbegäran psykolog

Blankett för egen vårdbegäran till psykolog

För att få en neuropsykiatrisk undersökning gjord hos psykologerna på Psykologtjänst behöver man fylla i en blankett för egenvårdsbegäran. Den blanketten har jag hjälp dem att ta fram. I blanketten för egenvårdsbegäran är det frågor om psykiskt mående, missbruk osv. Blanketten finns nu på deras hemsida för nedladdning.

Jag gjorde blanketten i InDesign och sparade den sedan som PDF. Det är ett bra format att ha på webben. Alla kan hantera det och skriva ut det på sin egen skrivare.

Psykologtjänsts nya hemsida

Psykologtjänst hade en hemsida redan när de kontaktade mig. Hemsidan var gjord hos VistaPrint och den såg i alla fall ut att ha ett antal år på nacken. De behövde något som kändes lite modernare. När man arbetar med psykologer är det också viktigt att hemsidan är förtroendeingivande och utstrålar seriositet.

Så här gjorde jag hemsidan

Psykologtjänst hade tittat ut en annan hemsida som de gillade designen på. Det är inte så svårt tänkte jag….men det var det. De hade skaffat webbhotell hos Internet.se, där visade det sig att man som användare inte hade kontroll över saker själv och det fanns endast ett fåtal mallar att välja mellan. Men jag hittade en som var vit upptill som originalsidan i alla fall, även om det inte var mycket annat som stämde. Men jag tänkta att jag får göra så gott det går. Jag dölja lite objekt i layouten med hjälp av koden eftersom det inte fanns möjlighet att anpassa den delen av layouten.
Hemsidan som de hade tittat på hade en stor bild tvärs över hela hemsidan på första sidan. Redan där gick det väldigt dåligt med psykologtjänst hemsida. Det kändes verkligen inte som rätt mall och hade det funnits fler att välja mellan så hade det blivit någon annan. Men nu var det bara att bita i det sura äpplet och försöka få till det snyggt. Men det visade sig att de teman som fanns att välja mellan hade en inbyggd grafisk redigerare. Det gav möjligheter att göra en del snygga grejer. Så när min första panik hade lagt sig över att jag var så begränsad så gick det att göra jättemycket fint på hemsidan.

Bilder till psykologer

Jag har gjort ganska många hemsidor till just psykologer nu, och det har visat sig vara ganska ont om gratis bilder som passar dem. Så här var vi tvungna att köpa två foton. Vill du ha tips om vart man kan hitta gratis bilder, så har jag skrivit mer om det här. Även om många som söker psykologhjälp kanske mår dåligt så vill jag gärna ha bilder som upplevs positiva.

Loggan fick jag också arbeta om. Logotypen de hade var en .jpg. Det var loggan ovanpå en vit bakgrund. Det funkade inte för den här hemsidan. När man scrollar på sidan blir menyn halvgenomskinlig. Hade jag behållit det ursprungliga formatet på loggan hade det blivit som en vit ruta runt den då. Så jag rensade bort det vita i deras logotyp och gjorde om formatet på den till en .png istället. Så nu när man scorllar ser det snyggt ut i menyn.

Sökmotoroptimering

Förutom att göra hemsidan och formuläret för egen vårdbegäran har jag även hjälpt Psykologtjänst att sökmotoroptimera hemsidan. Sökmotoroptimering gör att man rankar högre hos Google och är lättare att hitta. När kunderna, eller klienter kanske det heter hos psykologer, söker efter Neuropsykiatrisk undersökning i Skåne är målet att Psykologtjänst ska dyka upp överst på Google. Sökmotoroptimering är dock en väldigt svårt tjänst att sälja eftersom åtgärder som görs på en hemsida idag kommer inte att märkas resultat av förrän kanske om ett halvår. När man sökmotoroptimerar en hemsida lägger man till exempel in det ord man vill bli hittad på hos Google på ett naturligt sätt i texten. Det är både i löptext och alt-texten för bilderna osv. Det är viktigt att hemsidan också är bra och informativ för den som ska läsa texten, så klart.

Besök gärna hemsidan och läs mer om neuropsykiatriska undersökningar eller titta på designen på sidan!

Skills

Dela gärna sidan!