Hemsida till Utvecklande Ledarskap

Snygg hemsida till ledarskapsutbildning Utvecklande Ledarskap

Hemsida för ledarskapsutbildning

Den här hemsidan är gjort speciellt för kursen Utvecklande Ledarskap (UL). Den här ledarskapsutbildningen är för chefer eller för den som önskar bli chef eller ledare. Under utbildningen får man hjälp att förbättra sitt ledarskap. Den här ledarskapsutbildningen är hämtad från försvarsmakten men används också inom statlig, kommunal och inom det privata näringslivet. UL-kursen hålls på internat under 3 dagar och efter ca två månader så hålls den fjärde och sista dagen av utbildningen. Under utbildningen får du hjälp att ta fram en egen handlingspaln för ditt ledarskap.
Hemsida till ledarskapsutbildning Utvecklande Ledarskap

Utvecklande Ledarskaps hemsida för ledarskapsutbildning

Hemsidan för UL-kurs skulle göras om eftersom den blivit omodern och inte längre kunde förändras i det ursprungliga verktyget. Det var jag som gjorde den ursprungliga sidan också i verktyget Sitoo. Det var ett bra val på den tiden, men nu behövde den uppdateras till WordPress och moderniseras. Den var heller inte så snygg när man tittade på den i mobiltelefonen.
Det första jag gjorde var att spara ner de gamla texterna som fanns på hemsidan. När man byter verktyg får man inte med sig texterna.

Ny layout på hemsidan

Sedan tittade jag tillsammans med kunden på en layout som de gillade. Valet föll på den här eftersom den såg väldigt snygg ut. Det fanns mycket inställningar att göra för första sidan. Den hade många sektioner man kunde använda sig av för att få en snygg layout.

Bilder till hemsidan

WordPress-temat kom med några färdiga ikoner i sektionen för kursupplägg. Men tyvärr passade de inte in på en hemsida för ledarskapsutbildning, så jag fick göra några egna ikoner som passade utbildningen bättre.
Bilderna till hemsidan har jag hämtat både från gratis bildbanker och bilder som jag köpt in. Bilderna behövde beskäras till rätt storlek och bilden på första sidan under kursupplägg la jag en blå genomskinlig ruta över för att minska kontrasterna på bakgrunden så att texten skulle framgå tydligt.

Teckensnitt på en företagshemsida

Jag var också tvungen att koda om vissa teckensnitt, eftersom det inte ger ett så professionellt intryck med ett alltför rundat teckensnitt på en hemsida för ledarskapsutbildning. Det hade kanske fungerat på inbjudningskort till ett barnkalas men inte i det här sammanhanget.

Plugins som jag installerat på hemsidan

Eftersom det här är en hemsida för ledarskapsutbildning så förväntar jag mig inte att de är proffs på bildhantering, så därför installerade jag ett plugin för att komprimera bilder. Det betyder att om man laddar upp en bild som är väldigt stor, större än vad som i verkligheten behövs för att hemsidan ska bli snygg kommer bilden att komprimeras automatiskt. Det är bra eftersom det tar lång tid att ladda en hemsida som har väldigt stora bilder upplagda. Om en hemsida tar lång tid att laddas kommer besökarna ofta att lämna den snabbt. Vilket i sin tu gör att man får färre kunder. Så att ha lagom stora bilder för hemsidan är bra.
Jag installerade även ett cash-plugin, även det gör att sidan kan ladda snabbare.

Sökmotoroptimering av hemsidan

För att hemsidan ska locka fler besökare från Google krävs ett stort kommande arbete med att ta fram mer text och optimera texten. Men det är något som kunden själv kommer att göra. Men för att ranka högt hos Google krävs t.ex:
  • Mer text (som är relevant och som inte är hämtad från någon annans hemsida)
  • Texten bör innehålla ord som UL-kurs, Utvecklande Ledarskap, Ledarskapsutbildning mm, alltså sådana ord som de vill bli hittade på när någon googlar.
  • Nu mer så krävs auktoritet på området man skriver om. Så det Patrik behöver göra är att lägga upp mer information om sig själv, sin bakgrund inom det militära och sitt arbete med ledarskap.

Besök gärna hemsidan och läs mer om Utvecklande Ledarskap eller titta på designen!

Dela gärna sidan!