Snygg hemsida till distributör av vitlök

Hemsida till Törnvik Frö

WordPress hemsida - webbdesign Snygga webbsidor av en duktig webbdesigner. Hos Hjälp med hemsidan hemsida. Hemsida till grossist av vitlök Törnvik Frö. Snygga hemsidor 2018. Galleri med hemsidor som är responsiva. Webbdesigner Hjälp med hemsidanHemsida till distributör av vitlök för utsäde. Är du sugen på att testa på att odla egen vitlök och få goda råd om hur man ska göra för att vitlöken ska trivas? Besök Törnvik Frös hemsida. Där kan du även göra dina beställningar av utsäde.

Hemsida till distributör Törnvik Frö

Hemsida till distributör Törnvik Frö

Törnvik hade en hemsida tidigare som av någon anledning försvunnit. Det var en hemsida med 80-tals look. De ville ha upp sin hemsida på nytt nu när odlingssäsongen närmar sig. Det som skiljde det här uppdraget från många andra är att de ville behålla sin gamla stil för att kunderna skulle känna igen sig. Den gamla hemsidan hade svart bakgrund, den gröna loggan och gröna linjer som ramade in texten på första sidan. Så därför har jag behållit loggan och de gröna strecken.

Loggan

Den första loggan jag fick var väldigt pixlig. Men sedan fick jag den scannad i lite större format. Den är ju fortfarande aningens pixlig, så jag har letat efter vilket teckensnitt det skulle kunna vara. Jag tänkte om man kunde göra en lika dan, fast med högre upplösning så skulle det bli bättre. Jag lyckades inte hitta vilken det var och jag misstänker att loggan kan vara handritad en gång i tiden. Så jag fick använda den loggan som fanns helt enkelt.
Snygga loggor - logga till grossistföretag - Törnvik frö AB

Bilder till hemsidan

Jag började då frilägga loggan från den vita bakgrunden. Men det blev lite tråkigt, så jag la in några vitlökar i sidhuvudet också. Tyvärr kändes det fortfarande lite trist. Då hittade jag det här träet och la in de som bakgrund. Fast vitlöksbilderna hade vit bakgrund, så då blev jag tvungen att frilägga även dem. Den här bildbearbetningen ingår inte i mitt åtagande, men ibland kan jag inte låta bli.
Övriga bilder letade jag upp i lite olika bildbanker och så hade de själva lite bilder. Att ha snygga bilder är något som kan ge hemsidan det lilla extra. Vitlök fanns det gott om snygga foton på, så det var lätt att bygga ihop en tilltalande sida.

Logotyp till distributör Törnvik Frö

Hemsida till distributör av vitlök för utsäde. Är du sugen på att testa på att odla egen vitlök och få goda råd om hur man ska göra för att vitlöken ska trivas? Besök Törnvik Frös hemsida. Där kan du även göra dina beställningar av utsäde.

Vektoriserad logotyp

När jag hjälpte Törnvik Frö med deras hemsida hade vi problem med deras logga som var väldigt pixlig. Men nu har jag hjälpt dem med en vektoriserad logotyp.

Jag tror den var en äldre handritad logga från början som de sedan skannat in. Den första jag fick var väldig pixlig och ojämn i färgen. Jag försökte leta efter vad teckensnittet kunde heta. Men hittade inget. Därför drog jag slutsatsen att den kunde vara handritad. Och därför inte ha något teckensnittsnamn.

När jag gick min Adobe Illustrator kurs fick jag lära mig att göra vektoriserade loggor. Så bara för att lära mig utgick jag från Törnvik Frös gamla logga och vektoriserade den. Självklart gav jag även Törnvik Frö den vektoriserade loggan jag hade gjort.

Varför vektoriserar man en logga?

En vektorbaserad logotyp är uppbyggd av linjer och kurvor i matematiska formler. Det innebär att den kan förstoras och förminskas utan att den förlorar kvalité och blir pixlig. När man trycker en logga ska man använda den vektoriserade loggan i form av en eps-fil. Men även när jag gjorde hemsidan hade det varit bra om jag haft loggan vektorbaserad. Då hade jag kunnat göra loggan i sidhuvudet större, utan att det gjort något. En vektoriserad logga kan du alltså dra upp i storlek utan att den blir pixlig.

Loggan på den här sidan är den vektoriserade loggan jag gjorde, men den är nersparad som .png och är alltså inte den vektoriserade varianten. Png använder jag för att kunna visa den på webben bara. Man använder ju lite olika filformat för olika ändamål.

Dela gärna sidan!