ska man ha med www i hemsidans adress eller inte

www eller inte www

In Alla inlägg, Sökmotoroptimering by Annika Vallgren

WWW eller inte WWW, det är frågan… men se till att din sajt funkar både med och utan www. Det är viktigt att hemsidan funkar både med och utan www eftersom du vill verkligen inte få en 404 felkod om att sidan inte hittas.

ska man ha med www i hemsidans adress eller inte
ska man ha med www i hemsidans adress eller inte

www eller inte www det spelar faktiskt ingen roll

Egentligen spelar det ingen roll vilket av alternativen du väljer. Om din hemsida blir en succé eller ej beror inte på om du använder www eller inte. Det viktiga är att du väljer något och håller dig till det. Men du bör ställa in så att din webbplats hittas även om man skriver in webbadressen på det andra sättet. Man ska alltså kunna hitta till hemsidan www.hjalpmedhemsidan.se och hjalpmedhemsidan.se. När du väl har valt är det viktigt att du håller dig till det du valt eftersom Google indexerar din hemsida baserat på det val du gör. Det du har valt kommer också att visas i SERPEn (du vet den texten du får fram om varje sida när du Googlar).

Hur man lägger till www i WordPress

Vill du lägga till www i din sökväg är det väldigt lätt att fixa. Från WordPress panel går du in under inställningar -> Allmänt.

www eller inte www före adressen till hemsidan
www eller inte www före adressen till hemsidan

WordPressadress (URL) och Webbplatsensadress(URL)

Allt du behöver göra här är att lägga till www i din sökväg och spara. Glöm inte att skriva in http:// i adressen också!

Vill du ta bort www gör du det på precis samma ställe. Bara radera www och spara. Sedan är det bäst att besöka din webbsida för att kontrollera att det fungerar.

Men kom ihåg att det spelar ingen roll vilket av alternativen du väljer. Vad man väljer är en smaksak. Bestäm dig och håll fast vid det du valt!