Stäng av kommentarer i WordPress

Hur stänger man av kommentarer på hemsidan

In Alla inlägg, Hemsidor, WordPress-tips by Annika Vallgren

Stänga av kommentarer i WordPress
Stäng av kommentarerna i WordPress

När man startar sin hemsida tänker man ofta att det är trevligt att användarna kan lämna sina kommentarer på hemsidan. Det är det också, men du kommer snart att upptäcka att det även kommer väldigt mycket spamkommentarer.

Nästa steg är att du vill stänga av kommentarerna på hemsidan, men hur gör man det egentligen?

Vill du få slut på alla spamkommentarer på hemsidan? Här får du en guide hur man gör. Men jag ska också berätta varför jag tycker att du helst ska avstå från att stänga av kommentarerna på hemsidan.

Kommentarer i WordPress – vill du få slut på dem?

Jag vill till att börja med rekommendera att du inte stänger av möjligheten att kommentera på din sida! Det är bra för din sida om det händer mycket där och användare brukar uppskatta om de kan kommentera och få svar på sina frågor. Men jag vet också att många sajtägare ( jag t.ex.) tröttnar när de får mycket spam på hemsidan. Situationen kan bli ohållbar helt enkelt och därför vill man stänga av kommentarer på hemsidan.

Det finns flera sätt att stoppa kommentarer i WordPress, man kan välja om man vill stänga av kommentarer helt eller om man vill ha dem kvar på vissa sidor eller inlägg. Jag vet att många sajtägare tröttnar på de stora mängder spam och spamkommentarer de får genom sina hemsidor. För vissa blir situationen ohållbar och därför vill de få stopp på problemet helt enkelt. På den här sidan tänkte jag berätta hur du stänger av kommentarer i WordPress. Innan du bestämmer dig för att stänga av kommentarer i WordPress helt vill jag bara berätta att det finns andra sätt att lösa problemet med spam (stoppa spam i WordPress).

DÅ SÅ, NU TÄNKTE JAG BERÄTTA: KOMMENTARER I WORDPRESS HUR STOPPAR MAN DEM?

Hur stänger man av kommentarer i WordPress sidor eller på inläggen helt? Du kan stänga av dem helt under inställningar och diskussion. Men detta gäller bara för nya sidor och inlägg.

kommentarer i WordPress på hemsidan genom att inte tillåta kommentarer på sidor och inlägg
Så här stänger du av kommentarer i WordPress

Har du många gamla sidor eller inlägg kan du ta bort kommentarsmöjligheten genom att installera något Disable Comments tillägg. Rent generellt är det bra att hålla nere antalet tillägg, men har du mycket på hemsidan kan det vara nästintill omöjligt att gå igenom allt och ta bort kommentarsmöjligheten. I de fallen kan plugin som Disable Comments vara ett smart hjälpmedel.

FÅ BORT KOMMENTARER I WORDPRESS PÅ EN SIDA ELLER ETT INLÄGG?

Vill du stänga av möjligheten att kommentera enskilda inlägg eller enskilda sidor kan du göra det genom att:

  • Gå in på den sida eller det inlägg du vill avaktivera kommentarer för. Under dokument i högerspalten hittar du rutan för diskussion. Den ska du bocka ur om du vill ta bort kommentarer för det inlägget.
kommentarer i WordPress - Hjälp med hemsidan tipsar
Ta bort kommentarer i WordPress på en sida eller i ett inlägg

NACKDELAR MED ATT STÄNGA AV KOMMENTARER

stäng av kommentarerna på WordPress hemsidan
Det finns nackdelar med att stänga av kommentarerna

Innan du överväger att ta bort möjligheten att kommentera över huvud taget, fundera lite över fördelarna med att behålla kommentarsfunktionen på en sida eller ett inlägg! Den största fördelen med att behålla kommentarsmöjligheten på hemsidan är att det är bra om det händer mycket på sidan. Om du har trogna läsare som kommenderar det du skrivit är det bra för din webbplats. Google rankar din hemsida högre om det händer mycket på den. Det blir också intressantare för läsarna och de stannar kvar längre på din hemsida och besöka den oftare. En hemsida med kommentarer genererar alltså mer trafik. Mer trafik till sidan leder till fler affärer för dig.

STÄNGA AV KOMMENTARER FÖR ATT MINSKA SPAM

stäng av kommentarerna i WordPress
Stäng av kommentarerna om du vill minska spam

Anledningen till att man vill stänga av kommentarer på sin hemsida eller blogg är ofta att man får mycket spam och vill minska mängden. Det finns andra sätt att skydda sig mot spam. Men om du har problem med riktigt stora mängder spam så kan det vara väldigt tidsödande att gå igenom alla nya kommentarer. Det är därför många väljer att stänga av kommentarerna helt på hemsidan. Tänk också över hur du ska skydda din hemsida!

Vill du ha hjälp med hemsida till företag?

Tips på fortsatt läsning