Stäng av kommentarer i WordPress

Hur stänger man av kommentarer på sidor och inlägg?

In Alla inlägg, Blogg, Hemsidaby Annika Vallgren

Stänga av kommentarer på hemsidan, hur gör man det?

Vill du få slut på alla spamkommentarer på hemsidan? Här får du en guide hur man gör. Men jag ska också berätta varför jag tycker att du helst ska avstå från att stänga av kommentarerna på hemsidan.

Stänga av kommentarer i WordPress

Stäng av kommentarerna i WordPress

Kommentarer i WordPress – vill du få slut på dem?

Jag vill till att börja med rekommendera att du inte stänger av möjligheten att kommentera på din sida! Det är bra för din sida om det händer mycket där och användare brukar uppskatta om de kan kommentera och få svar på sina frågor. Men jag vet också att många sajtägare ( jag t.ex.) tröttnar när de får mycket spam på hemsidan. Situationen kan bli ohållbar helt enkelt och därför vill man stänga av kommentarer på hemsidan.

Det finns flera sätt att stoppa kommentarer i WordPress, man kan välja om man vill stänga av kommentarer helt eller om man vill ha dem kvar på vissa sidor eller inlägg. Jag vet att många sajtägare tröttnar på de stora mängder spam och spamkommentarer de får genom sina hemsidor. För vissa blir situationen ohållbar och därför vill de få stopp på problemet helt enkelt. På den här sidan tänkte jag berätta hur du stänger av kommentarer i WordPress. Innan du bestämmer dig för att stänga av kommentarer i WordPress helt vill jag bara berätta att det finns andra sätt att lösa problemet med spam (stoppa spam i WordPress).

Då så, nu tänkte jag berätta: Kommentarer i WordPress hur stoppar man dem?

Hur stänger man av kommentarer i WordPress sidor eller på inläggen helt? Du kan stänga av dem helt under inställningar och diskussion.

kommentarer i WordPress på hemsidan genom att inte tillåta kommentarer på sidor och inlägg

Så här stänger du av kommentarer i WordPress

Få bort kommentarer i WordPress på EN sida eller ETT inlägg?

Vill du stänga av möjligheten att kommentera enskilda inlägg eller enskilda sidor kan du göra det genom att:

  • Gå till sidor alt inlägg och dra musen över det inlägg eller den sida du vill ändra inställningarna för. Välj snabbredigera och välj bort alternativet tillåt kommentarer.
  • Gå in på den sida eller det inlägg du vill avaktivera kommentarer för. Överst på sidan klickar du på panelinställningar och bockar för diskussion. Sedan scrollar du längst ner på sidan. Där finns diskussion och valet att klicka bort tillåt kommentarer.
kommentarer i WordPress - Hjälp med hemsidan tipsar

Ta bort kommentarer i WordPress på en sida eller i ett inlägg

stäng av kommentarerna på WordPress hemsidan

Det finns nackdelar med att stänga av kommentarerna

Nackdelar med att stänga av kommentarer

Innan du överväger att ta bort möjligheten att kommentera över huvud taget, fundera lite över fördelarna med att behålla kommentarsfunktionen på en sida eller ett inlägg! Den största fördelen med att behålla kommentarsmöjligheten på hemsidan är att det är bra om det händer mycket på sidan. Om du har trogna läsare som kommenderar det du skrivit är det bra för din webbplats. Google rankar din hemsida högre om det händer mycket på den. Det blir också intressantare för läsarna och de stannar kvar längre på din hemsida och besöka den oftare. En hemsida med kommentarer genererar alltså mer trafik. Mer trafik till sidan leder till fler affärer för dig.

Stänga av kommentarer för att minska spam

Anledningen till att man vill stänga av kommentarer på sin hemsida eller blogg är ofta att man får mycket spam och vill minska mängden. Det finns andra sätt att skydda sig mot spam. Men om du har problem med riktigt stora mängder spam så kan det vara väldigt tidsödande att gå igenom alla nya kommentarer. Det är därför många väljer att stänga av kommentarerna helt på hemsidan. Tänk också över hur du ska skydda din hemsida!

Vill du ha hjälp med hemsida till företag?

stäng av kommentarerna i WordPress

Stäng av kommentarerna om du vill minska spam

Fortsatt läsning:

Vill du ha hjälp med hemsida till företag?
Vill du stänga av kommentarer på Facebook?