Skaffa domän och webbhotell hos Loopia

Skaffa webbhotell hos Loopia

In Alla inlägg, Webbhotell by Annika Vallgren

Ska du skaffa en hemsida? Då är Loopia ett väldigt populärt val. Men det är inte helt lätt att veta vad det är man behöver och vad man ska välja.

Och det hade förstås varit enklast om jag kunde beställa åt dig, men då behöver jag dina kortuppgifter, och det kanske inte är så bra. Beställer jag den i mitt namn så tillkommer en överföringsavgift, så därför behöver du beställa hemsidan själv.

Men här ska du få en kort genomgång för hur du beställer webbhotell hos Loopia!

Gå in på Loopia.se. Börja med att skriva in webbadressen du vill ha i fältet mitt på sidan.

Klicka på sök och sedan kommer du till den här sidan. Här ser du om den domän du tänkt dig är ledig eller ej. Du kan också vara så att du vill teckna fler toppdomäner. Här lägger du till de domäner du önskar. Är någon domän upptagen så ser du det.

Klicka sedan fortsätt till nästa steg. Här bör du välja Företagspaketet där SSL-certifikatet ingår. Här klickar du på Lägg i kundvagn.

Gå sedan vidare till kassan.

Nu har du kommit fram till betalning och fyller i dina uppgifter. När Webbhotell och domän är betalt får du inloggningsuppgifter till Loopia. Dem behöver du skicka till mig för att jag ska kunna göra din hemsida.