Snygga till gamla hemsidor i WordPress

Snygga till gamla hemsidor

In Alla inlägg, Hemsidor, Tips & trix by Annika Vallgren

Snygga till gamla hemsidor i WordPress Ge kunden rätt intryck av er
Snygga till gamla hemsidor i WordPress Ge kunden rätt intryck av er

Hur snyggar man till gamla hemsidor? Är du en av dem som redan har en hemsida? Det kan det vara en god idé att snygga till gamla hemsidor. Men hur gör man för att ge hemsidan ett ansiktslyft? Dina intäkter beror faktiskt på hur din hemsida ser ut!

Så här snyggar du till gamla hemsidor: börja med att se till att hemsidan ser modern ut, inte har brutna länkar, har snygga bilder, skaffa en modern logotyp och se till att hemsidan är mobilanpassad. Låt mig berätta mer om detta! 

Snygga till en gammal hemsida och tjäna mer pengar

Hur går det till? Hur många betalande kunder du får beror bland annat på hur besökarna upplever din hemsida. Detta beror på din ranking hos Google. Ifall du har en dålig sida hoppar besökarna direkt tillbaka till Google. Då kommer Google klassa din hemsida som mycket sämre än om de stannar kvar och surfar på sidan. Att sidan klassas som dålig leder till att du inte längre rankas lika högt vid Googlesökningar. Detta leder till att färre besökare hittar till din sida och du kommer förlora kunder. Så hur din hemsida ser ut och fungerar kan vara avgörande för dina intäkter.

snygga till gamla hemsidor och presentera dig
Ser ditt företag omodernt och ålderdomligt ut?

SNYGGA TILL GAMLA HEMSIDOR

Du når effektivt kunderna med en modern hemsida. Jag presenterar ditt företag på ett personligt och unikt sätt, vilket ger en trovärdighet och känsla för budskapet du vill nå ut med. Genom att byta till en enkel och stilren design får du en hemsida som är mer tilltalande. Du har säkert precis som jag kommit in på en hemsida där du funderar över om företaget ens finns kvar eftersom hemsidan ser så ålderdomlig ut. Vad får du t.ex. för intryck av bilden här bredvid? Ett företag som har en ålderdomlig hemsida riskerar att ge fel signaler till sina besökare. Företaget verkar vara omodernt och att det inte tar sin verksamhet på allvar. Har du däremot en hemsida kan du ge dina besökare bilden av ett modernt och framgångsrikt företag. En snygg hemsida är avgörande för hur ditt företag uppfattas.

ATT SNYGGA TILL GAMLA HEMSIDOR I WORDPRESS

Faktorer som gör att besökarna lämnar din sida

Att besökarna snabbt lämnar din sida kan bero på många saker. Det jag först kommer att tänka på är t.ex.:

  • En film som kör igång automatiskt
  • Sidan laddar väldigt långsamt
  • Istället för bilder får man upp ikonen för brutna länkar
  • Hemsidan ser inte aktuell ut, t.ex. gamla bilder som den här ovanför
  • Den innehåller Flash, som inte kan visas i alla webbläsare
  • Du ger fel intryck med den layout du har

DET ÄR ENKELT ATT MODERNISERA HEMSIDAN

Om din webbsida är gjord i WordPress är det lätt att byta layouten genom att byta temat. I annat fall behöver hemsidan göras om från början. Se över din gamla hemsida för att få besökarna att stanna kvar. Det finns många enkla små saker du kan göra själv faktiskt. Annars hjälper jag dig gärna om du vill ge hemsidan en modernare touch.

SE ÖVER DINA LÄNKAR PÅ SIDAN

Har du en gammal hemsida kan det också vara bra att se över länkarna på sidan. Det kanske finns länkar som inte fungerar längre. De kan både vara internt på sidan och externa länkar. Dessa måste gås igenom så att de fortfarande fungerar. Flyttar du om bland dina sidor eller byter namn på dem behöver du peka om sidorna, så att besökaren automatiskt hamnar på rätt sida.

SE ÖVER BILDERNA PÅ HEMSIDAN

Snygga till gamla hemsidor i WordPress Se över bilderna på hemsidan
Överväg att köpa bilder till hemsidan!

Det man också kan göra för att snygga till en gammal hemsida är att se över sina bilder. För att ge en professionell look kan det vara bra att välja professionella bilder till hemsidan. Om du inte är en fotograf själv så ska du kanske överväga att använda en bildbank eller att anlita en fotograf. Nya bilder kan göra mirakel för en hemsida som börjar se ålderdomlig ut. Men tänk även på bildformatet och laddningstiden.

Eller kanske känns det enklare att få hjälp med att snygga till din gamla hemsida till företaget?

VILL DU HA HJÄLP ATT SNYGGA TILL EN GAMMAL HEMSIDA?

Är det dags att modernisera hemsidan? Känner du att din hemsida ser lite ålderdomlig ut? Förutom att göra nya hemsidor kan jag även hjälpa till med att snygga till gamla hemsidor. Jag designar en prisvärd, enkel och stilren hemsida till dig så du syns mer effektivt på internet.

För att snygga till gamla hemsidor så hjälper jag dig med:

SE TILL ATT DIN HEMSIDA ÄR MOBILANPASSAD

När man vill snygga till gamla hemsidor så bör man även se till att hemsidan är mobilanpassad. Om du vill så visar jag dig gärna hur du själv ska uppdatera hemsidan, så att du inte behöver anlita mig eller någon annan varje gång du behöver en liten ändring på hemsidan.

Tips: Kom ihåg att en sökmotoroptimerad (SEO) sida gör dig sökbar på internet och gör att fler besökare kommer till din sida. Är sidan snygg och förtroendeingivande så förvandlas hemsidebesökare också till kunder.

Kontakta mig gärna för att diskutera vad som kan göras med just din hemsida!