sökmotoroptimera bilderna för webben innan du lägger upp dem

Sökmotoroptimera bilderna

In Alla inlägg, Foto by Annika Vallgren

För att din hemsida ska ranka högre hos Google är det bra att sökmotoroptimera den. När man sökmotoroptimerar en hemsida finns det massor av åtgärder man kan göra. 

Hur gör man för att sökmotoroptimera bilderna?

Så här gör du för att sökmotoroptimera bilderna: 

Sökmotoroptimera bilder för att ranka högre på Google Sökmotoroptimering av bilder - komprimera - bra filnamn - bra alt-tagg och en bra beskrivning
Sökmotoroptimera bilder för att ranka högre på Google
  • Välj bilder som inte är så stora
  • Välj bra filnamn
  • Välj bra alt-tagg
  • Välj en bra beskrivning

Det jag tänkte berätta om på den här sidan är hur du ska sökmotoroptimera bilderna för att du ska ranka högre hos Google. Det är alltså bara en bråkdel av hela sökmotoroptimeringen jag beskriver här! Men jag får ofta frågor om just bilder, så det faller sig naturligt att även ta upp sökmotoroptimering av bilder här.

En del av sökmotoroptimeringen går ju ut på att få sidan att ladda snabbare, så att besökarna trivs bättre. Går det långsamt att ladda sidan påverkas din page rank hos Google negativt. Det är ingen mening med att ladda upp för stora bilder när det inte behövs. Komprimera bilder så att du laddar upp bilder i rätt storlek och upplösning. Att komprimera bilder finns beskrivet tidigare.

TÄNK PÅ…

Sökmotoroptimera bilder genom att ange nyckelord i filnamnet, titeln, alt-taggen och beskrivningen.
Sökmotoroptimera bilder genom att ange nyckelord i filnamnet, titeln, alt-taggen och beskrivningen.

När du laddar upp bilderna är det också bra att lägga upp mer information om dem. Det är viktigt ur sökmotoroptimeringssynpunkt. Använd ditt nyckelord i filnamnet, titeln, alt-taggen och beskrivningen.

  • Filnamn- Inkludera ditt nyckelord när sätter bildens filnamn. Det blir då en del av bildens URL.
  • Alt taggen – Inkludera nyckelordet här också. Om bilden av någon anledning inte kan visas så är det den här texten som besökaren ser.
  • Beskrivning – Att inkludera en beskrivning av bilden är inte helt nödvändigt. Men det är inte mycket extra jobb, så det tycker jag att du ska göra. Inkludera ditt nyckelord, så klart!

Google förstår inte bilder, utan behöver ha hjälp att tolka dem. När vi sökmotoroptimerar bilder hjälper vi hjälper Google med tolkningen. Att ta sig den tiden att sökmotoroptimera bilderna kan göra att du kommer högre upp i Googles bildsökning och på det sättet får många extra besökare. Genom att du hjälper Google att tolka bilderna på din hemsida hjälper du också Google att klassificera din hemsida rätt.

GE BILDERNA RELEVANTA NAMN

Att sökmotoroptimera bilder på hemsidan lönar sig. Många människor använder idag Googles bildsökning för olika sökningar. Så människor som besöker din hemsida kan även hitta dig genom dina bilder också. Du kan också få konkurrensfördelar på sökord där konkurrensen är hård om du har namngett dina bilder.

Sökmotoroptimera bilder genom att även ge dem namn som beskriver dem. Se till att dina sökord ingår i namnet. Består sökorden av en hel fras, så dela upp orden med bindestreck. Har du ett foto på skor döp fotot till snygga-skor.jpg istället för att behålla namnen de får direkt ur kameran. Det underlättar också för din egen den ifall du vill söka efter ett speciellt foto i WordPress.

SÄTT ALT-TAGGEN PÅ FOTONA NÄR DU SÖKMOTOROPTIMERAR

Sökmotoroptimera bilderna genom att ge dem relevanta namn
Sökmotoroptimera bilderna genom att ge dem relevanta namn och alt-taggar

På vissa sidor visas en beskrivning när man för muspekaren över en bild. Det är viktigt eftersom en del användare väljer att inte se bilder. Kontrollera att du skrivit alt-taggar som korrekt beskriver dina bilder.

Fortsatt läsning