Så här gör du för att skaffa webbhotell

Hur skaffar man webbhotell hos One.com

In Alla inlägg, Webbhotell by Annika Vallgren

Det kanske är mycket nytt att sätta sig in i när man skaffar en hemsida. Ett av de nya sakerna du behöver fixa är att skaffa ett webbhotell.

Visst hade det varit bekvämt om jag kunde göra det åt dig? Problemet är att jag inte kan teckna avtal i ditt namn och att man behöver knappa in kortnummer och så när man beställer hemsidan. Det kostar även en överlåtelseavgift om jag ska skapa kontot i mitt namn och sedan överlåta det till dig. Det blir helt enkelt smidigast och billigast om du skaffar webbhotell i ditt namn direkt.

Så därför tänkte jag istället skriva en kort guide här för hur du ska göra för att beställa webbhotell. Jag tänkte visa hur du gör hos one.com. De är väldigt billiga och funkar för de flesta hemsidor. Självklart kan du beställa även hos andra leverantörer, men se till att du beställer rätt grejer bara! Du behöver både webbhotell och domän!

Gå till one.com

Börja med att gå till one.com. Använd gärna den här länken så får du lite rabatt: http://one.me/svazjlno. Skriv in den webbadress du vill att din nya hemsida ska ha i fältet på och klicka på sök nu

Välj hemsidespaket WordPress Plus

Är inte adressen du önskar dig upptagen kommer du till nästa steg. Här ska du välja hemsidespaket. Här är det Entusiast s du ska välja

Sedan går du vidare och får upp den här sidan. Här ser du den webbadress du valt och vilket hemsidespaket. Det ska alltså vara paketet Entusiast du väljer

Fyll i kunduppgifter och gå vidare till betalning

Välj sedan fortsätt för att gå vidare. På den här sidan fyller du i dina kunduppgifter och går sedan vidare till betalning.

Grattis, nu har du skaffat webbhotell och domän! Nu kommer du att få ett mail från One.com med inloggningsuppgifter. Om du vill att jag ska göra din hemsida så behöver jag få tillgång till de uppgifterna.

Dela gärna sidan!