Sökmotoroptimering Stockholm – Vad är SEO

Vad är SEO? Genom att hitta relevanta och strategiska sökord kan man optimera sin hemsida. Sökmotoroptimering (SEO) handlar om att optimera hemsidan för att synas så högt upp på Google som möjligt när någon söker på fraser som är relevanta för just din verksamhet. Idag söker de flesta på Google innan de gör ett köp eller anlitar en hantverkare. Sökmotoroptimering är att försöka ranka högre på Google och andra sökmotorer. Hjälp med hemsidan arbetar med sökmotoroptimering i Stockholm. Jag hjälper dig att växa på nätet oavsett om du vill ha sökmotoroptimering i Stockholm eller för hela landet. 

Sökmotoroptimering handlar inte bara om att få fler besökare

Det handlar inte bara om att få så många besökare som möjligt på hemsidan, utan att hitta den gruppen av besökare som faktiskt blir kunder. För att illustrera hur jag tänker kan jag ta ett exempel: Orden ”vitlök” och ”vitlöksutsäde”. De som söker på ”vitlök” är betydligt fler förstås. Men om du säljer vitlök för utsäde så kanske du ändå vill optimera för ”vitlöksutsäde” i första hand. Det är där du hittar din kundgrupp.

Sökmotoroptimering Stockholm

Sökmotoroptimering i Stockholm kan göras med lokal sökmotoroptimering. Du kan t.ex. lägga till ditt företag på My Business Google för att synas på Googles karta högt upp i sökresultaten. Att göra sökmotoroptimering för Stockholm kan vara viktigt om din verksamhet utförs lokalt. T.ex. frisör, bageri, kiosk eller hantverkare är företag där det lönar sig att sökmotoroptimera för Stockholm. Om du befinner dig i Stockholm är det dumt att tävla mot konkurrenter i Umeå, eftersom ni inte är konkurrenter egentligen. Om du driver ett bageri i Stockholm behöver du inte tävla med bageriet i Umeå. Det räcker om du sökmotoroptimerar för Stockholm och tävlar med andra lokala bagerier i Stockholm.

Sökmotoroptimering Stockholm SEO
Sökmotoroptimering Stockholm SEO

Hjälp med sökmotoroptimering Stockholm

Det är viktigt att utveckla sin hemsida så att den blir både mer användarvänlig, mobilanpassad och snygg för att den ska attrahera kunder. Hjälp med hemsidan kan hjälpa dig att göra en snygg hemsida och att sökmotoroptimera hemsidan.

Vad är SEO

Sökmotoroptimeringen inleds med analys av nuläget. Antalet besökare på hemsidan, viktiga sökord, värdering av sökorden och konkurrens. Sökmotoroptimering i Stockholm ger dig ökad synlighet lokalt.

On-page sökmotoroptimering

Nästa steg är att förbättra de sidor, texter, bilder och innehåll som ni har på hemsidan. Det kan t.ex. vara genom att lägg till mer text med relevanta sökord.

Off-page sökmotoroptimering

Det här steget kan vara det svåraste. Det handlar t.ex. om att skapa länkar in till din hemsida. Det kan också vara bra att skaffa konton på sociala media och få kunderna att engagera sig företaget.

Uppföljning av sökmotoroptimeringen

Sökmotoroptimering är ett ständigt pågående arbete. Du behöver fortsätta att mäta och förbättra din hemsida. Utan mätning blir sökmotoroptimeringen bara gissningar.

Hur lång tid tar det att sökmotoroptimera?

Att se en förbättrad ranking i sökresultatet hos Google brukar ta några veckor. Men själva sökmotoroptimeringen är något som du alltid bör hålla på med. Sökmotoroptimering är en ständigt pågående process. Hemsidan kan alltid förbättras, text läggas till och nya sökord kan adderas på hemsidan.

Dina konkurrenter arbetar förmodligen mycket med sin sökmotoroptimering. Det bör du också göra om du ska hamna högt hos Google!

Sökmotoroptimering Stockholm

Hjälp med hemsidan finns i Stockholm och hjälper dig gärna att sökmotoroptimera din hemsida.