12 TIPS FÖR HEMSIDAN

12 tips för hemsidan

In Alla inlägg, Hemsidor, Texter by Annika Vallgren

12 tips för hemsidan
 1. Mitt första tips för hemsidan är att du ska skriva en bra titel. Titeln ska berätta vad sidan handlar om och vara det ord som du tror att dina presumtiva kunder söker efter.
 2. Nästa tips för hemsidan är att skriva en metabeskrivning. Metabeskrivningen är det finstilta som du får upp under rubriken i Googles träfflista. En bra metabeskrivning speglar sidans innehåll och lockar till klick.
 3. Använd nyckelord i dina texter. Väv in ordet i rubriker och den löpande texten. Språket ska vara naturligt och du kan använda olika böjningar av ordet. Fler tips om vad du ska skriva om på hemsidan.
 4. Se till att din hemsida är mobilanpassad. Google lägger stor vikt vid att hemsidor är mobilvänliga. Sidor som är det rankas helt enkelt högre. Titta på hur din hemsida ser ut på olika enheter. Kanske är den inte lika snygg på mobiltelefonen?
 5. Förminska bilderna. Tar du foton direkt ur kameran är de gigantiska och har väldigt hög upplösning. Minska storleken och upplösningen på dem så kommer din hemsida ladda snabbare.
 6. Använd en cashfunktion. Hemsidan sparas då i besökarens webbläsare för att ladda snabbare nästa gång.
 7. Använd någon form av besöksräknare t.ex. Google Analytics. Då kan du se vilka av dina sidor besökarna gillar och ogillar. Kanske behöver du förbättra innehållet på någon sida.
 8. Skydda din wordpresshemsida mot att obehöriga tar sig in. Det kan du t.ex. göra med pluginet WordFence.
 9. Mät hur snabbt din hemsida laddar med Pingdom Tools. Där kan du se eventuella flaskhalsar och få förslag på åtgärder.
 10. Mitt nästa tips för hemsidan är att du ska uppdatera WordPress och tillägg. Det minskar risken att obehöriga får tillgång till hemsidan och förstör den.
 11. Försök också att öka din ctr. Genom att skriva lockande beskrivningar får du fler som vill klicka på just din sida i Googles träfflista.
 12. Mitt sista tips för hemsidan är att du ska se till att ha backuper av hemsidan. Det finns olika plugins att välja mellan och kanske har ditt webbhotell den tjänsten också. Det är värt pengarna ifall något händer!

Här hittar du mina 12 bästa tips för din hemsida

Fler tips för hemsidan:

Fortsatt läsning:

Guldläge på nätet bra bok om SEO

Guldläge på nätet bra bok om att bli hittad på nätet. Jag rekommenderar den verkligen om du vill komma igång att marknadsföra din hemsida.